Ce pietre prețioase sunt în zodia mea?

Dorind să citești acest articol despre pietrele prețioase și zodii știi, cu siguranță, care este piatra ta zodiacală sau piatra ta de naștere. Ceea ce îți propun este să aruncăm o privire mai atentă asupra relației dintre zodii și cristale, pentru a ne bucura de ele așa cum merităm.

Este interesant de știut că încă din cele mai vechi timpuri oamenii au simțit că există legături între astre și diferite perioade importante ale vieții lor. Nașterea, căsătoria, războaiele, culesul sau vânătoarea erau legate prin fire nevăzute de mersul stelelor.

Pornind dintr-un bazin comun, sumerieni în vest și Valea Indusului în est, acum peste 11 000 de ani au început să apară hărți ale cerului despre constelații și despre cum ne influențează acestea.

De-a lungul timpului mai multe popoare au dezvoltat propriile zodiace, bazate pe cel indo-european. Avem ca exemplu zodiacul chinezesc, care astăzi e atât de deosebit de cel pe care îl folosim noi. Aceste hărți stelare, linii imaginare între stele, au luat forme familiare oamenilor. Majoritatea formelor sunt animale, dar avem și siluete umane sau obiecte din gospodărie.


Harta zodiac vechi


Încet, încet, în cuptorul istoric al civilizațiilor, a luat naștere astrologia, iar ramificațiile ei se dezvoltă în continuare. Zodiacul modern îl datorăm, pe scurt, babilonienilor, care urmau un calendar de 12 luni. Numele de zodiac provine din greaca veche, grecii numind traseul soarelui printre constelații, zodiakos kyklos, adică cercul animalelor.

Dar cum au apărut pietrele în această relație dintre oameni și astre?

De la bun început oamenii au admirat frumoasele pietre și le-au asociat energii benefice. Astfel, pietrele prețioase au devenit mai mult decât simple accesorii, transformându-se în purtătoare de noroc, de sănătate sau de calm și armonie.

În epoca romană se obișnuia deja purtarea unor amulete din pietre prețioase sculptate cu semnul corespunzător lunii în care te nășteai. Apoi, la începutul secolului V al erei noastre, Sfântul Jerome a declarat că există o conexiune între cele douăsprezece luni ale anului, cele douăsprezece semne zodiacale și cele douăsprezece pietre de pe pieptarul pe care îl purta marele preot iudaic Aaron în timpurile descrise în Biblie.

Urmând cursul dovezilor istorice, studiile arată că primele referiri la legătura dintre o zodie și cristalele ei se situează în Germania secolului al XV -lea. Oamenii au început să poarte podoabe, amulete, inele încrustate cu geme dedicate zodiei de care aparțineau. Fiecare piatră este aliniată unor vibrații astrale pe care este bine să le captăm în momentele lor de maximă expunere, al propriei zodii.

Iată, mai departe, tabloul celor douăsprezece zodii cu pietrele lor asociate:


Vărsător: 20 Ianuarie - 18 februarie

Piatra principală: ametist

Pietre secundare: acvamarin, onix negru, jasp

Glifa zodiei Vărsător semnifică undele de apă.


Vărsătorii sunt spirite creative, libere, plini de idei și pasiuni. Nu puțini dintre ei doresc să schimbe lumea și chiar cred că eforturile lor sunt utile. Piatra lor principală, ametistul, li se potrivește mănușă, deoarece îi ajută să-și tragă rasuflarea și le oblojește rănile sufletești dobândite în luptele lor.


Zodia Vărsător


Ametistul îi alină, și îi readuce către prietenie și căldură umană, echilibrând ardoarea cu empatia.

Acvamarinul aduce vărsătorului claritate și perspectivă. Rătăcirea e unul dintre pericolele ce-l pândesc pe vărsător așa că e bine să aibă în preajmă și energiile unui acvamarin.

Onixul negru este indiscutabil un bun antrenor, alungând temerile ivite și îndoiala din inima unui vărsător mai timid.

Jaspul e o piatră protectoare pentru această zodie, ajută impotriva vibrațiilor dăunătoare ce pot apărea oricând.


Alte pietre benefice Vărsătorului sunt: fluoritul, turcoazul, granatul, coralul, iolit

Fiind un semn de aer, Vărsătorul este asociat cu gândirea, perspectiva și comunicarea. Se combină energetic foarte bine cu semnul de foc, inspirându-se și colaborând cu Berbecii, Leii și Săgetătorii.Pești: 19 februarie - 20 martie

Piatra principală: acvamarin

Pietre secundare: ametist, rubin, turmalină

Glifa zodiei Pești semnifică doi pești orientați în direcții opuse, dar legați pentru a nu se rătăci.


Semnificația lui poate fi citită prin natura indecisă a Peștilor, dar și prin orientarea lor circulară cu care cuprind toate aspectele unei probleme. Fiind foarte sensibili, Peștii tind să se refugieze într-o lume interioară, ei preferând mai mereu siguranța în fața noului.


Zodia Pești


Acvamarinul îi alină și reușeste să limpezească apele tulburi din jurul Peștelui, făcându-l pe acesta mai sociabili și în afara mediului propriu.

Ametistul este aproape la fel de important pentru Pești, o zodie caldă, empatică, și le alimentează intuiția și spiritualitatea, principalele lor insușiri.

Rubinul aduce Peștelui mai multă încredere și mai multă poftă de viață, dăruindu-i motivația salturilor fericite deasupra apei.

Turmalina este piatra protectoare a Peștilor. Prin această gemă ei își adună puterile, își purifică energiile și își îmbunătățesc sănătatea.

Alte pietre benefice Peștilor sunt: sodalitul, lapis lazuli, labradoritul, cuarțul, calcedonia

Peștii sunt un semn de apă, trăsăturile lor caracteristice find emotivitatea, grija, compasiunea. Ca și Racii sau Scorpionii, Peștii pot fi în largul lor alături de Taur, de Fecioară sau de Capricorn.Berbec: 21 martie- 19 aprilie

Piatra principală: Diamantul

Pietre secundare: carneol, acvamarin, granat, jad

Glifa zodiei Berbec semnifică coarnele curbate ale unui berbec.


Berbecii sunt motivați, entuziaști și pot fi conducători îndrăgiți. Determinarea lor înnăscută, secondată adeseori de inteligență le conferă o atractivitate directă, ajutându-i să se înconjoare de prieteni foarte ușor.


Zodia Berbec


Diamantul reprezintă excelent concentrarea, încrederea și claritatea credințelor Berbecului. Minunata piatra prețioasă, cea mai dură de pe planetă, îl ajută pe purtător să rămână energic și sigur.

Carneolul  vine către Berbec cu energii line, calmante. Impulsivitatea, principala hibă a zodiei, este stinsă cu ajutorul carneolului.

Jadul  lucrează pentru acei Berbeci care se iubesc vorbind, ajutându-i să gândească mai întâi.

Granatul apără Berbecul pe zona fizică, fie boli, fie răni, atât de ușor contractate de viteza vieții acestei zodii de foc.

Alte pietre benefice Berbecilor sunt: smaraldul, jaspul roșu, ametistul, pietersit.

Semnul Berbecului este focul, iar aceasta înseamnă acțiune, pasiune și energie. Zodiile complementare Berbecului pot fi Gemenii, Vărsătorul sau Balanța.Taur: 20 aprilie- 20 mai

Piatra principală: smarald

Pietre secundare: diamant, chihlimbar, safirul

Glifa zodiei Taur semnifică capul unui taur cu coarne mari curbate.


Oamenii născuți în această perioadă sunt bine orientați către bucuriile simple, naturale și vor munci sistematic pentru a obține confortul siguranței. Ei vor lupta pentru dragoste cu răbdare, vor munci pentru carieră cu tenacitate, vor strânge resurse cu pasiune.


Zodia Taur


Smaraldul este piatra lor de temelie, gema care le conferă inspirație și strălucire. Totodată, smaraldul le reduce tendința de a fi posesivi.

Diamantul purtat de un Taur rezonează foarte bine cu inclinația acestuia de a urmări țeluri financiare înalte, ușurându-i munca.

Chihlimbar  alină temerile Taurului și îi ajută să-și exprime sentimentele mai ușor.

Safirul luptă alături de Taur pentru a vedea în clipele grele partea plină a paharului, avantajele, ignorând pierderile sau jignirile.

Alte pietre benefice Taurilor sunt: aventurinul, malachitul, citrinul, carneolul, cuarț roz.

Zodia Taur are ca semn pământul, unde tronează stabilitatea și simțul practic. Cei din această zodie se simt bine în compania Racilor, Scorpionilor și a Peștilor.Gemeni: 21 mai - 20 iunie

Piatra principală: piatra lunii

Pietre secundare: perla, alexandritul, smaraldul

Glifa zodiei Gemeni semnifică numărul roman doi.


Felul de a fi al Gemenilor este ușor de recunoscut: sunt firi jucăușe și pasionale. Inteligența este arma lor principală, curiozitatea îi ține mereu ocupați iar o conversație intelectuală este cu ei un deliciu.


Zodia Gemeni


Piatra lunii se califică ca piatră principală a acestei zodii de început de vară. Această gemă accentuează partea lor creativă și alungă iritarea cauzată de diferite dizarmonii din jur.

Perla este iarăși de ajutor Gemenilor, cu ajutorul ei Gemenii rămânând pozitivi și reușind să alunge tentațiile superficialității.

Alexandrit este asociat cu Gemenii deoarece le poate influența benefic concentrarea de durată, care este o problemă pentru ei.

Smaraldul le aduce Gemenilor răbdare, acomodare mai ușoară în grupuri mari și îi inspiră în proiectele mari.

Alte pietre benefice Gemenilor sunt: crisoprazul, ochi de tigru, turmalina, agata.

Gemenii sunt semn de aer. Ei au ca elemente definitorii gândirea, comunicarea și viziunea asupra lucrurilor. Iată zodiile cu care Gemenii pot face totul mai ușor: Berbec, Leu și Săgetător.Rac: 21 iunie - 22 iulie

Piatra principală: rubin

Pietre secundare: smarald, safir, piatra lunii

Glifa zodiei Rac semnifică cleștii unui crab.


Racii sunt persoanele cu cea mai dezvoltată inteligență emoțională. Sunt timizi, mai degrabă retrași, iar mediul lor favorit este familia, pe care o răsfață fără de egal.


Zodia Rac


Rubinul reușește să aducă Racilor puterea de a răspunde agresivității, de a-i scoate din adăpost și de a se apăra.

Smaraldul este sursa de energie proprie a Racului. Așa cum Racul hrănește pe cei apropiați atât cu atenție cât și gastronomic, smaraldul și el trimite energii consistente Racului.

Safirul este piatra talisman a Racului. În prezența acestei geme, Racii sunt foarte greu de scos din starea lor de calm și armonie.

Piatra lunii liniștește nelămuririle acestei zodii, îi intensifică darul intuiției și îi poate alunga stresul.

Alte pietre benefice Racilor sunt: carneol, citrin, perla, jasp, shatukit.

Zodia Racului este dedicată apei. Intuiția, inteligența emotivă, protecția și conservarea universului înconjurător construiesc identitatea unui Rac. Afinitatea Racului merge către Taur, Fecioară și Capricorn.Leu: 23 iulie - 22 august

Piatra principală: peridot

Pietre secundare: onix, carneol, diamant

Glifa zodiei Leu semnifică coama unui leu și coloana lui vertebrală.


Extrovertitul Leu iubește să rezolve neobosit treabă după treabă și adoră să i se spună că o face extraordinar. Pentru Leu nu există locul doi, ei au nevoie să fie cei mai buni și sunt surprinși, dar nu invidioși, dacă cineva chiar a rezolvat ceva mai bine decât ei.


Zodia Leu


Peridotul ține Leul în cea mai bună formă a sa: generos, vioi, prietenos, harnic. Transformă energia brută a zodiei în acțiuni pozitive.

Onixul este perfect pentru Leii antreprenori sau ingineri. Înlătură negativismul sau îndoiala și intensifică puterea de muncă.

Carneolul cu infuențele lui pământene, readuce Leul către o realitate evidentă, unde și alții sunt la fel de performanți ca și el.

Diamantul vindecă sentimentele rănite, dar și poate duce Leul într-o iubire de sine destul de neînțeles. A se purta numai la nevoie.

Alte pietre benefice Leului sunt: jadul, larimarul, zirconul.

Fiind guvernat de Soare, Leul este un semn de foc. Aici găsim din belșug acțiune, energie, emfază și pasiune. Pentru a-și desfășura aria de acțiune pe cât de mare îi este orgoliul, Leul conlucrează eficace cu oameni din zodiile Gemenilor, Balanței și Vărsătorului.Fecioară: 23 august- 22 septembrie

Piatra principală: safir

Pietre secundare: carneol, peridot, lapis lazuli

Glifa zodiei Fecioară semnifică pasionalitatea (litera M) și abilitatea de a discerne între virtuos și imoral (bucla întoarsă spre sine).


Când spui că Zodia Fecioarei este pragmatică, meticuloasă, analitică sau perfecționistă și te oprești aici, nu este suficient. Oamenii născuți în această perioadă a anului pun toate calitățile lor în slujba celor iubiți.


Zodia Fecioară


Safirul se dedică zodiei începutului de toamnă și le potențează abilitățile. Este protectorul lor, înlăturînd vibrațiile posibil periculoase din jurul lor.

Carneolul sprijină concentrarea Fecioarei în perioade dificile ca examenele sau interviurile. Sau înainte de plecarea în concediu.

Peridotul purificator păstrează balanța delicată dintre necesar și obsesie, ușor de tulburat la zodii intense precum Fecioara.

Lapisul are capacitatea de a impulsiona firile mai timide ale zodiei și de a le face să comunice mai bine. Intensifică totodată intuiția.

Alte pietre benefice Fecioarei sunt: agata, sardonix, amazonit, tanzanit.

Dintre cele 4 elemente primordiale, Pământul este semnul Fecioarei. Este o zodie stabilă, sensibilă și bineînțeles, cu picioarele pe pământ. O Fecioară găsește împlinirea alături de Rac, Scorpion și Pești.Balanță: 23 septembrie- 22 octombrie

Piatra principală: opal

Pietre secundare: turmalină, safir, labradorit

Glifa zodiei Balanță semnifică un cântar în echilibru.


Balanța, o zodie iubitoare de armonie, de frumos, o zodie a eleganței și a bunului gust. Ei sunt apreciați de toți ceilalți deoarece inspiră seninătate și un real interes față de interlocutori.


Zodia Balanță


Opalul dezvoltă și susține necesitatea Balanței de a ajusta, de a regla, de a pune la loc sau in loc, de a găsi punctul de echilibru.

Turmalina piatra semiprețioasă cu cea mai mare diversitate de culori, rezonează cu dorința Balanței de a zâmbi și de a fi iubită, punându-i în lumină calitățile sentimentale.

Safirul creează starea potrivită unei judecăți clare, sprijină Balanța în situații dificile intelectual și o canalizează către decizii pragmatice.

Labradoritul piatra din insula Labrador, vine în lumea Balanțelor cu puțină spontaneitate și gust pentru aventură. O piatră necesară, deci.

Alte pietre benefice Balanței sunt: acvamarinul, ochiul de tigru, lapis lazuli, kianit.

Aerul este elementul primordial sub care se plasează zodia Balanței. Aici vom întâlni vizionari, înțelepți și buni pedagogi. Alături de Leu, de Săgetător și de Berbec, proiectele și dorințele Balanței sunt mai aproape și mai comod de realizat.Scorpion: 23 octombrie - 21 noiembrie

Piatra principală: topaz

Pietre secundare: acvamarin, opal, ametist

Glifa zodiei Scorpion semnifică pasionalitatea (litera M) și irascibilitatea (codița ca un ac).


Cei născuți în zodia Scorpion au o personalitate bine definită, bine exprimată și urmează țeluri clare. Își susțin intențiile cu pasiune și hotărâre, și nu de puține ori așteaptă acest lucru și de la cei apropiați.


Zodia Scorpion


Topazul albastru premiază energia Scorpionului dăruindu-i încredere pentru a trece mai departe.

Acvamarinul este o gemă care temperează emoțiile intense și poate neutraliza negativitatea resimțită acut de Scorpion.

Opalul funcționează în zona de creativitate, influențând benefic aplecarea Scorpionului către trăiri artistice sau mistice.

Ametistul liniștește purtatorul născut în această zodie. Îl protejează, deasemenea, de tentații dăunătoare sau de energiile joase pe care, din curiozitate sau enervare, le poate accesa.

Alte pietre benefice Scorpionului sunt: sodalitul, cuarțul, jaspul, azur-malachit.

Semnul de apă al Scorpionului avantajează creativitatea, independența și un fel de a fi mai degrabă pasional decât pasionat. Printre zodiile care rimează cu ritmul interior al Scorpionului se numără în primele trei Taurul, Fecioara și Capricornul.Săgetător: 22 noiembrie - 21 decembrie

Piatra principală: turcoaz

Pietre secundare: citrin, lapis, topaz

Glifa zodiei Săgetător semnifică o săgeată îndreptată spre cer.


Dacă dialoghezi cu o persoană iubitoare de călătorii dar și de semnificațiile acestora, înseamnă că ai în față un Săgetător. Atuurile lor sunt: o minte deschisă, bucuria libertății, prietenia și curiozitatea. Uneori sunt arțăgoși, dar numai când sunt plictisiți.


Zodia Săgetător


Turcoazul este cea mai benefică piatră pentru această zodie. Limpezește gîndurile, înlătură emotivitatea, păstrează Săgetătorul la cel mai bun nivel al său.

Citrinul se leagă de Săgetător prin forța lui nativă de a merge înainte, asigurându-i dispoziția de a vedea jumătatea plină mai mereu.

Lapisul se adresează mai degrabă Săgetătorilor care au ales a fi comunicatori, deoarece le ridică abilitatea de a povesti totul clar.

Topazul funcționează mai mult energetic în această zodie, este un bun vindecător și un un calmant.

Alte pietre benefice Săgetătorului sunt: onixul, lepidolitul, ametistul.

Săgetătorul se aliniază elementului foc, care îi insuflă vitalitate, dorință de mai mult și bineînțeles pasiuni. Gemenii, Balanța și Vărsătorul sunt alături de Săgetător atât emoțional cât și profesional.Capricorn: 22 decembrie - 19 ianuarie

Piatra principală: granat

Pietre secundare: onix negru, turcoaz, lapis

Glifa zodiei Capricorn semnifică copita unei capre de munte și coada unui pește.


Cea mai hotărâtă zodie ,Capricornul, este și puntea între anul prezent și anul viitor. Dețin un bun control de sine și te poți bizui pe ei. Ei își aleg vise realiste și cu tenacitate se vor îndrepta către atingerea lui. Sunt cei mai buni șefi, având calități înnăscute pentru a realiza cu echipa orice își propun.


Zodia Capricorn


Granatul oferă Capricornului seninătate, ferindu-l de depresii sau de confundarea muncii cu viața în sine. Elimină blocaje emotiv și impulsionează în perioadele grele.

Onixul negru este piatra responsabilă cu energia vitală a Capricornului. Cu ajutorul ei Capricornii pot trece ca nimeni alții prin provocări spontane sau prin proiecte de lungă durată.

Turcoazul îi inspiră pe posesori și le crește nivelul de empatie, întorcându-i către prieteni și viața sentimentală.

Lapis lazuli este benefic Capricornilor pe partea de creativitate. Aduce perspective noi planurilor bine definite.

Alte pietre benefice Capricornului sunt: ametistul, smaraldul, cuarțul.

Pamântul este elementul primordial al Capricornului și acest lucru îi garantează eficiență, disciplină și responsabilitate. În schimb, are nevoie de elementul apă pentru a fi împlinit, și anume de oameni din zodiile Rac, Scorpion sau Pești.Final:

Acestea sunt, în mare, principalele legături între astre, noi și pietrele prețioase. Cum o zodie nu acoperă o lună întreagă ci numai trei săptămâni din aceasta, avem într-o singură lună calendaristică mai multe pietre dedicate.

Este important să știm că atunci când astrul nostru vital, Soarele, traversează o zodie, vom simți cu toții influența acelei zodii lucrând pentru noi, indiferent în ce lună ne-am născut.


Încă un lucru de luat în seamă este că alături de înțelepciunea anticilor, trebuie să adăugăm știința modernă, psihologia, și astfel vom avea un tablou complet al conectării noastre cu universul natural înconjurător.

Pietrele destinate ție, cristalele care vibrează pe lungimea ta de undă și te ajută în eforturile tale pozitive, sunt în primul rând cele care te mișcă, cele care te-au fascinat din prima clipă.

Ai încredere în alegerile tale și treptat vei simți cum o să judeci lumea mai puțin iar lumea la rândul ei, te va ocroti mai mult. Poartă cu încredere gemele care au vibrat în sufletul tău. Poartă cu seninătate bijuterii cu pietrele tale favorite. Zâmbește.

Cu drag, Roura.


P.S Ai ajuns la final şi aceasta, cum ne place să credem, este pentru că ţi-a plăcut articolul nostru. Iţi multumim! Dacă nu te grăbeşti însă, ne-ar încânta un semn al aprecierii tale, fie sub forma unui "like", fie distribuind articolul. :)

P.P.S Poţi primi articolele noastre direct pe e-mail. Înscrie-te la newsletter aici și află confortabil informații din lumea incredibilă a pietrelor prețioase!


© Copyright 2022 Roura Bijuterii. Toate drepturile rezervate. Reproducerea textului fără acordul scris este sancționată prin lege.

Comentarii

N
Nicolae Ancuta
22 sept. 2022
Interesant și strict la subiect.
Mulțumesc.