Piatra Lunii - lumina care dansează cu tine

Piatra Lunii - lumina care dansează cu tine

       Origini

       În Roma antică se credea că a fost creată din razele Lunii. În India este o piatră sacră. În Europa aduce liniște și bogăție. Această gemă îndrăgită și magică se numește Piatra Lunii.

Este cunoscută ca o piatră pentru începuturi noi, pentru dragoste și noroc. Ajută inspirația și ne protejează, în special pe aceia dintre noi care sunt foarte sensibili.

Piatra lunii mai este denumită „adularia”, după Mt. Adular din Elveția, o sursă faimoasă pentru aceste geme. Muntele Adular și-a împrumutat numele şi pentru efectul caracteristic al pietrei, fascinanta adularescenţă.

Nuanțele de culori în care o găsim sunt alb, cea mai cunoscută și cea mai spectaculoasă, dar și variante de portocaliu, albastru, gri, verde sau, cea mai rară, negru.


       Influenţele mistice ale pietrei Lunii

      Piatra lunii este una dintre cele trei geme asociate lunii iunie, alături de perlă și alexandrit. Este, de asemenea, piatra de naștere pentru cei născuți într-o zi de luni. Zodiacal, piatra lunii ține de Rac, Pești și Gemeni.

Este piatra celei de-a treisprezecea aniversări a căsătoriei.

Se asociază pietrei lunii abilitatea de a ghida drumul călătorilor, mai ales noaptea.

Piatra lunii echilibrează energiile la nivelul chakrei plexului solar, permițând sinelui tău superior să controleze emoțiile, astfel încât să nu devii agitată, grăbită şi să iei decizii proaste. Chackra sacrală este şi ea influenţată de piatra lunii, aducând energii benefice fertilităţii .

O credinţă foarte romantică, rămasă din trecut, spune că îndrăgostiţii ar trebui să schimbe între ei aceeaşi piatră a lunii la fiecare două săptămâni, pentru o relaţie tandră şi lipsită de pericole.

Somnul cu o piatră a lunii aşezată sub pernă iţi poate arăta viitorul.

Dacă avem nevoie de stabilitate emoțională piatra lunii ne poate ajuta. Ea sporește intuiția, provoacă inspirația şi are multe de spus in dragoste.


       De unde provine piatra Lunii

       În Europa a fost exploatată în Elveţia, iar în lume sunt deschise mine în Brazilia, India, Sri Lanka, Mexic, Myanmar, Madagascar, SUA și Tanzania.

Sri Lanka ne oferă exemplarele de cea mai înaltă calitate.


       Proprietăţile fizice ale pietrei Lunii

      Piatra lunii se situează între 6 și 6,5 pe scara de duritate Mohs. Cu toate aceasta, este predispusă la rupere din cauza clivajului din piatră. Clivajul este tendința ca o piatră să se rupă de-a lungul sau straturilor sale.

Pietre semiprețioase inrudite cu piatra lunii sunt labradoritul, amazonitul și piatra soarelui.

Adularescența este fenomenul optic care provoacă strălucirea minunată pe suprafața pietrei. Lumina se mișcă de-a lungul pietrei la fel cum lumina lunii ar aluneca peste un lac liniştit. Acest lucru se întâmplă atunci când lumina se reflectă în straturile subțiri din care este formată piatra.


       Cum disting adevărata piatra Lunii de cea falsă

      Piatra lunii este una dintre puținele pietre care deţine incluziuni atât de caracteristice încât e dificil de imitat. Acestea seamănă, la nivel microscopic, cu nişte insecte cu mai multe picioare și sunt cunoscute sub numele de „centipede”.

Uneori mai este confundată cu specimene de calcedonie lăptoasă sau de spinel sintetic. Acești înlocuitori, însă, sunt ușor de observați.

Piatra lunii creată în laborator nu a intrat pe piață, ne asigură Societatea Internațională a Pietrelor Prețioase.


       Cum am grijă de piatra Lunii

       Pentru a curăța fizic piatra lunii, aveţi nevoie doar de apă și de o cârpă moale. Nu frecați prea tare și evitați întotdeauna substanțele chimice dure. Evitați căldura ridicată și schimbările bruște ale temperaturii.

Îndepărtați întotdeauna bijuteriile înainte de a face duș.

Fiindcă piatra Lunii își reîncărcă energiile în lumina Lunii, o puteţi așeza peste noapte pe un pervaz sau în aer liber.


       Curiozităţi despre piatra Lunii

     Nestemata misterioasă a fost extrem de populară în perioada „Art Nouveau”, care a avut loc în urmă cu mai bine de 100 de ani.

În timpul mișcării „Flower Power” din anii 1960 piatra Lunii a fost adoptata ca gema a iubirii si a pacii, potrivindu-se foarte bine cu atmosfera lor idealistă, eterică

În 1970 piatra Lunii a devenit piatra prețioasă a statului Florida datorită celebrei aselenizări.

Designerii mișcării New Age din anii 1990 au apelat din nou la frumusețea naturală a pietrei pentru inspirație.


       Final

       Piatra lunii este simbolul feminității. Este o gemă fermecătoare, caldă și magică. Liniștea pe care o generează această piatră este aproape senzuală.

       Ca şi celelalte geme naturale, ne oferă o dovadă a frumuseții naturale pure, nealterate.

Iată aici câteva exemplare de bijuterii natural minunate cu piatra Lunii.

P.S Ai ajuns la final şi aceasta, cum ne place să credem, este pentru că ţi-a plăcut articolul nostru. Iţi multumim! Dacă nu te grăbeşti însă, ne-ar încânta un semn al aprecierii tale, fie sub forma unui "like", fie distribuind articolul. :)

P.P.S Poţi primi articolele noastre direct pe e-mail. Înscrie-te la newsletter aici și află confortabil informații din lumea incredibilă a pietrelor prețioase!

Taguri:

Comentarii