Pietersit – piatra furtunii și a transformării

Povestea pietersitului

Sid Pieter, un colecționar și om de afaceri din lumea mineralelor, a descoperit în anul 1962 o piatră aparte.

Descoperirea se întâmpla în Namibia, și avea să devină una dintre cele mai spectaculoase pietre semiprețioase văzute vreodată.

I-a dat numele său, pietersit , iar supranumele de piatra furtunii a fost adoptat firesc, în urma aspectului uluitor al pietrei.


De unde provine pietersitul

Până în anul 1993, câteva mine din nordul Namibiei au fost singurele zone de pe planetă de unde se putea extrage pietersit. Apoi a mai fost descoperit în provincia Henan din China.

În prezent sunt singurele locuri de unde provine pietersitul, ceea ce îl califică la statutul de piatră semiprețioasă rară cu prețuri de achiziție pe măsură.


Influenţele mistice ale pietersitului

(Informațiile furnizate aici sunt destinate exclusiv scopurilor cultural informative. Acestea nu sunt informații medicale)

Pietrele prețioase și semiprețioase dețin unele abilități curative descoperite de-a lungul timpului și folosite pentru îmbunătățirea unor aspecte ale vieții celor care le folosesc.

Aceste efecte au fost catalogate după familia mineralului, după culoarea lui și după proprietățile geologice.

Pietersitul este o varietate de cuarț, luându-și capacitățile energetice din acest mare grup mineral.

Principala lui putere vibrațională este transformarea pozitivă și purificarea energiilor joase, dăunătoare purtătorului. Forța lui concentrată acționează până la nivelul viselor, reușind să le inducă acestora liniște și căldură.

Acestă piatră aparte este eficientă mai ales în momentele stresante ale vieții, cu precădere întâmplătoare, cum ar fi așteptarea unui răspuns sau graba pentru a accede undeva.

Purtarea și încrederea în pietersit, piatra furtunii, va dărui stabilitate și echilibru, așa cum are un pescăruș deasupra valurilor inspumate.


Proprietățile fizice ale pietersitului

Pietersitul este o varietate de calcedonie compusă cu alte minerale legate împreună de cuarț. Aceste minerale încorporate care creează pietersitul conferă o coloristică deosebită: gri-albastru, portocaliu-maro, alb-galben.

Ceea ce diferențiază pietersitul de ochi de tigru sau alte pietre asociate lui este modul în care acesta își expune culorile. Dacă celelalte pietre sunt uniforme, pietersitul afișează un amestec de culori fascinant, cu linii și pete de culoare ca pe o paletă folosită a unui pictor.

Pietersitul are o duritate de 6,5 – 7 pe scara Mohs a durității mineralelor.


Asocieri cu alte pietre prețioase

Pietrele prețioase mai sunt catalogate în funcție de elementele primordiale ale planetei, cele bine cunoscute patru forțe: Focul, Apa, Aerul și Pamântul. De aceea, putem combina anumite geme pentru a dezlega mai ușor sau a întări efectele benefice ale acestora.

- pietersit şi citrin = stăpânirea tentațiilor negative

- pietersit şi carneol = puterea de rămâne motivat

- pietersit şi chihlimbar = ușurința de a ierta și de a liniști durerea

- pietersit şi jad = ameliorarea sentimentului de singurătate


Cum am grijă de pietersitul meu

Pietersitul, sau piatra furtunii, are o durabilitate destul de ridicată.

Se poate purta ca piatră cotidiană iar îngrijirea lui nu necesită decât o lustruire normală.

Bineînțeles, nu va fi niciodată pus în contact cu agenți de curățenie de uz casnic sau alte substanțe chimice.


Final

Cu toate că este o piatră semiprețioasă descoperită recent, pietersitul a cucerit deja piața și inimile iubitorilor de pietre naturale.

Aspectul său furtunos și capacitățile interioare curative, așează această gemă formidabilă, numită și piatra furtunii, în galeria minunilor naturale.


P.S Ai ajuns la final şi aceasta, cum ne place să credem, este pentru că ţi-a plăcut articolul nostru. Iţi multumim! Dacă nu te grăbeşti însă, ne-ar încânta un semn al aprecierii tale, fie sub forma unui "like", fie distribuind articolul. :)


P.P.S Poţi primi articolele noastre direct pe e-mail. Înscrie-te la newsletter aici și află confortabil informații din lumea incredibilă a pietrelor prețioase!

Comentarii