Cum poţi avea grijă de bijuteriile tale

Știm că bijuteriile, mici piese artizanale din metal și piatră, par solide și rezistente. Cum ar putea să le afecteze apa, soarele, săpunul sau praful? In realitate, însă, ele sunt destul de fragile. Orice exces chimic le poate dăuna iremediabil. Orice expunere directă într-un mediu agresiv le poate lua frumuseţea.


Iată ,deci, câteva sfaturi prin care poţi prelungi viaţa giuvaerelor tale minunate:

    1. Parfumul - Fixativul, parfumul sau alte articole asemănatoare se folosesc înainte de a-ţi pune bijuteriile

    2. Somnul - Este mult mai bine şi mai confortabil să dormim fără bijuterii. Evităm, astfel, orice risc de accidentare.

    3. Duşul - Şamponul si săpunul folosite în timpul duşului sunt destul de neprietenoase cu micile noastre podoabe. Lasă-le în cutiuţa lor. 

    4. Transpiraţia - Fie că alergi prin parc, fie că practici un sport la sală, transpiraţia este aceeaşi. Aceeaşi mare problemă pentru argint si pietrele noastre preţioase.

    5. Vacanţa - În sfârşit timp liber. Haine comode, atitudine relaxată, planuri... fără planuri.

De ce să pierdem inelul favorit al verii încercând să prindem mingea printre valuri? 

De ce să ne agăţăm  lănţişorul cu acel pandantiv minunat pe potecile abrupte?

E mult mai sigur să ne lăsăm prețioasele bijuterii în cameră înainte de a ne bucura de activitățile turistice.


Reguli pentru curățat argintul

1. Pentru a păstra culoarea frumoasă a bijuteriilor de argint șterge-le din timp în timp folosind o cârpă de curățare specială, ca aceea de aici

2. Pentru a îndepărta diferite urme de pe argint, cum ar fi amprente sau alte grăsimi, adaugă puțin săpun lichid într-o jumătate de cană de apă caldă, înmoi 2 minute, clătești bine cu apă curată și usuci bine bijuteria înainte de a o așeza la locul ei.

3. Nu folosi niciodată substanțe chimice pentru a lustrui pietrele de pe bijuteriile tale. Unele pietre sunt poroase și pot absorbi lichidele riscand să-și piardă calitațile. Nu trebuie decât să le ștergi ușor cu laveta ta specială.

Comentarii

Articole similare