Cum scot un inel înțepenit pe deget?
Este adevărat că sentimentul de a avea un inel blocat pe deget este unul dintre cele mai terifiante. Avem imediat senzația de a fi prinși într-o capcană și unii dintre noi chiar pot intra in panică.
Numai că situația nu e atât de rea pe cât simțim noi pe moment. Totul e să rămânem calmi și să urmăm cele câteva sfaturi menite a scoate inelul înțepenit.

Iată, pe scurt, modalitățile salvatoare:
- relaxează mâna și efectuează mici răsuciri blânde
- introdu mâna cu inelul blocat într-un bol care conține apă cu gheață timp de 10-15 minute
- unge degetul cu o cremă foarte grasă, chiar cu unt
- folosește ața dentară sau panglica


1) Relaxarea. Cel mai important și primul dintre pașii de urmat este să nu intrăm în panică. Agitația și nervozitatea provoacă o ușoară inflamare iar asta nu ne ajută deloc. Ne plimbăm un pic prin casă, privim pe fereastră iar între timp masăm ușor degetul și încercăm să răsucim lent inelul pretios trăgând fin de el spre vârful degetului. Cuvintele de bază aici sunt răbdarea și blândețea.


2) Bolul cu gheață. Pregătim un bol cu apă rece sau, dacă suportăm mai bine recele, punem și niște cuburi de gheață. Ideea este să contractăm un pic degetul. Menținem degetul în apă timp de 10-15 minute, apoi încercăm să scoatem inelul de pe deget. Ușor, fără să forțăm. Răsucim și în același timp tragem inelul în sus pe deget.


3) Cremuirea. Sigur avem uitată prin sertare o cremă al cărei miros nu ne-a plăcut. Acum, însă, va fi numai bună pentru a ne ajuta în problema noastră. Dacă nu găsim nici o cremă, nouă sau veche, apelăm la frigider. Scoatem untul și incepem să ungem degetul cu o peliculă fină, nu trebuie foarte mult. Mișcăm astfel încât crema sau untul să pătrundă cumva între inel și deget. Odată ce acest lucru s-a întâmplat, mișcarea inelului va deveni mai ușoară și chinul nostru se va termina.


4) Ața sau panglica. Principiul este asemănător ambelor materiale. Important este că amândouă sunt suficient de subțiri pentru a fi strecurate pe sub inel. Putem folosi o scobitoare pentru a ușura operațiunea de împingere a panglicii sau aței pe sub inel.


La fel ca în fotografie, lăsăm suficientă panglică în partea de sus a inelului pentru a o putea prinde. Partea de jos a panglicii o răsucim pe deget în spirală și, atenție, nu foarte strâns, ci chiar lejer. Prindem panglica de sus și începem să o tragem în sens invers spiralei pe care am înfășurat-o pe deget. Ca o magie, inelul se va mișca ușor și după câteva răsuciri vom trece inelul de nodul degetului și suntem salvați. E mai ușor dacă te ajută cineva, într-adevăr, dar putem și singuri să ne descurcăm.


Pe final, să ne amintim că este bine să mai scoatem inelele de pe deget . Atât pentru a le întreține și a le prelungi viața, mai ales în cazul bijuteriilor de argint cu pietre prețioase cât și pentru a ...evita accidente de felul acesta.

Comentarii

N
Nuță Marilena
28 aug.
Vă mulțumesc pentru sfat,am reușit să scot un inel înțepenit de pe deget,cu o alifie foarte grasă,care o am prin casă, exact cum scrie în acest articol.